10 tips som gjør deg klar for SXSW

 
Blogg
Jan 25 2018
 

Det var over 70 000 deltagere på South by Southwest (SXSW)-konferansen i fjor. Det er ingen grunn til å tro at det er færre som reiser til Austin, Texas i år, til en av verdens ledende møteplasser innen teknologi, innovasjon og interaktive medier. At det er så mange der, har to konsekvenser som du bør være klar over med en gang, dersom du selv skal på SXSW nå i mars:

Du kommer ikke til å få med deg alt du har lyst til. Og du kommer til å tilbringe mye av tiden i lange køer.

For å få mest mulig ut av konferansen, bør du derfor planlegge litt, og kjenne til et knippe tips og triks. Nærmere bestemt, disse …

Vi er tre fra NewsLab som reiser på SXSW 2018. Se etter oss i Austin, eller ta kontakt for å avtale å møtes over en kaffe eller øl!

Les også: SXSW 2018 nærmer seg! Her er trendene for årets konferanse


1) Begynn å studere programmet før avreise – merk deg tidene for det du helst vil se

Mye av programmet for konferansen ligger allerede ute på SXSW.com, og i den offisielle appen SXSW GO.

Logg inn eller opprett en bruker for å kunne favoritt-merke og lagre programposter i kalenderen din. Basert på hva du viser interesse for vil du også få anbefalinger til andre ting du kanskje vil være interessert i. Finn ut tidlig hva du helst vil se, og planlegg ut ifra det.

2) Last ned appen

Når du laster ned og logger inn i den offisielle appen SXSW GO, kan du se profilen din, finne- og prate med andre deltagere, stille spørsmål til chatbot’en Abby, og få siste nytt. Viktigst av alt er imidlertid at du har med deg hele programmet – med en planlegger-funksjon og anbefalinger til hva du bør få med deg.

Last ned appen fra App Store eller Google Play.

3) Ikke prøv å få med deg alt

På SXSW må du prioritere. Unngå å legge opp et program der du skal løpe fra foredrag til foredrag med et kvarters mellomrom.

Dette fungerer nemlig ikke i praksis.

Selv om du noen ganger er heldig og bare kan valse inn på et foredrag, bør du ikke gamble på det. Er det noe du gjerne vil få med deg, da møter du opp tidlig – gjerne en time eller mer før det begynner. Da får du med deg de tingene som faktisk er viktig for deg, og så får heller alt annet være en bonus.

4) Sjekk romstørrelsen og sjansene for kø

Vi har opplevd flere ganger å stå i lange køer på SXSW … og likevel ikke komme inn. Innen du skjønner at du ikke får plass, er det gjerne for sent å finne noe annet å gå på. Etter et par sånne opplevelser er det lett å føle at du har sløst bort dagen.

En ganske typisk kø på SXSW. Foto: Mikael Lunde / NewsLab

Dette handler til dels om planlegging. Men SXSW-arrangørene har også erkjent at dette er et problem. Derfor har de i år introdusert en rekke tiltak som skal gi mye bedre oversikt over hvor det er, eller kan komme til å bli, kø.

Hovedsakelig er det tre ting som skal hjelpe deg å unngå, eller i det minste planlegge for, de verste køene i år:

a) Fargekoding for kø. SXSW har innført et fargekode-system, der hvert event blir merket med grønt, gult eller rødt avhengig av hvor mange som stiller seg i køen. Er det grønt ligger du godt an, er det gult må du forte deg – og er det rødt får du finne på noe annet. Du kan sjekke status både i appen og på nett

b) Sjekk romstørrelsen. Du kan nå se om et event foregår i et lokale som er lite (0-249 plasser), middels (250-599 plasser) eller stort (600+ plasser)

c) Se hvor mange som er interessert. Når du planlegger SXSW kan du lagre eventer du er interessert i ved å merke dem som «favoritt», nærmere bestemt trykke på stjerne-symbolet. Fra i år kan du se hvor mange som har favoritt-merket et event, og altså få en pekepinn på hvor populært det er

5) Unngå paneler – med mindre det er noe du virkelig er interessert i

De beste øktene på SXSW er ofte der du har en enkelt, dyktig foredragsholder, eller et samtaleformat med to-tre mennesker, da gjerne med én av dem i rollen som intervjuer.

Paneler holder dessverre ofte et lavere nivå. Ikke at det nødvendigvis er mindre interessante folk eller temaer der, men når det er flere personer som skal bytte på å prate, ofte uten noen tydelig ordstyrer eller noen innøvd struktur, da risikerer en rett og slett at det blir litt ufokusert, går tregere, og oppleves mindre helhetlig enn de andre formatene.

Det finnes selvfølgelig unntak! Noen ganger klaffer det, alle på scenen har gnistrende kjemi seg imellom, og hver av dem belyser ulike, spennende sider ved det aktuelle temaet. Og er det et tema du brenner for, da bør du gå – om det så er et panel eller ei.

Paneler kan være svært bra og interessante, som her, med serieskaperen og skuespillerne fra «Mr. Robot» under SXSW 2016. Foto: Mikael Lunde / NewsLab

Men står du i en situasjon der du må velge mellom en «Solo» og et «Panel», og de ellers virker omtrent like spennende, da tror vi du har best odds for å treffe blink med førstnevnte.

6) Gjør deg kjent

Er det flere ting du vil få med deg med relativt kort mellomrom, da er det surt å sløse bort tiden på å gå deg vill i ukjente korridorer, eller gå mot helt feil konferansehotell. Disse har ofte litt kronglete og ganske like navn. Hvilket av dem var Hyatt Regency, igjen …?

Når du kommer frem til Austin bør du gjøre deg kjent i sentrum, og identifisere de ulike stedene der konferansen foregår. Enda bedre: Begynn å se på det i Google Maps og Street View før avreise.

Når du planlegger dagen din, bør du merke deg hvor hver enkelt økt foregår. Ofte må du ut av bygget og gå til et helt annet sted (nevnte Hyatt ligger for eksempel på «feil» side av elven). Velg noe fra programmet med kort gangavstand, eller regn god tid. Det går gratis shuttle-busser rundt i byen, men den kjører en litt kronglete rute og du må ofte vente en stund før du treffer på den.

7) Ha med deg noe å bite i

De 70 000 som deltar på konferansen danner ikke bare køer for paneler og foredrag. De lokale kaffebarene og kioskene fylles greit opp, de også.

Rundt konferanseområdene finnes det massevis av matvogner, og det er også en stor plass bare for dette formålet rett ved konferansesenteret. Du får tak i mat ganske greit, når du tar deg tid til det.

Men om du har et par-tre ting du vil få med deg med kort mellomrom, da går det fort mange timer uten at du egentlig rekker å stille deg i en matkø. Da kan vi av erfaring råde deg til å ha litt ekstra vann og snacks i sekken.

8) Sørg for å ha en god mobildatapakke …

… spesielt fordi SXSW GO-appen ser etter oppdatert program ved oppstart. Vi har tidligere brent oss på at disse oppdateringene har spist opp mye mobildata.

Når du er der nede, hvis du har en begrenset datapakke, kan det lønne seg å starte appen når du er på en Wi-Fi-tilkobling.

9) Husk at SXSW er mer enn bare hovedprogrammet!

SXSW er tross alt ikke bare en konferanse, det startet som en festival.

Og det er virkelig festivalstemning i byen, spesielt i 6th Street i sentrum, som består nesten utelukkende av restauranter, barer og konsertarenaer, og er stengt av for trafikk under SXSW.

Selv om du har en Interactive-badge kan du forresten komme inn på film- og musikk-eventer også – dersom det er plass. De med «riktig» badge eller Platinum har førsterett. Men det er også veldig mye som skjer utenom det offisielle programmet. Du kan se hva du finner, eller om følger med på forhånd kan du for eksempel melde deg på sponsede båtturer og barrunder med mingling og gratis servering.

På dagtid kan du stikke innom salgsmessen (der det er massevis av dingser og apper, og blant andre NASA pleier å ha en kul stand), eller et av de mange husene som er gjort om til showrooms for en eller annen internasjonal merkevare.

10) Bruk anledningen til å knytte kontakter og bli kjent med folk

Du kommer til å høre at folk prater norsk på radene foran og bak deg, det er nemlig massevis av nordmenn på SXSW. Det finnes også en Facebook-gruppe for nordmenn som skal reise, der en kan bli kjent og utveksle tips og triks på forhånd.


Skrevet av: Mikael Lunde. Prosjektleder og teknologinerd hos NewsLab. Reiser i år til South by Southwest for tredje gang.

Ta kontakt: mikael@newslab.no⎜+47 97 63 97 13

Les også: SXSW 2018 nærmer seg! Her er trendene for årets konferanse

Vi kommer tilbake senere med en egen guide til hvilke sessions du bør få med deg på SXSW. Følg NewsLab på Facebook for ikke å gå glipp av den!

 
→ Share: Facebook, Twitter, Google+